Ook in Roelofarendsveen is het lekker toeven

Een lekkere leeftuin in Roelofarendsveen

De tuin updaten naar 2016, beter bruikbaar maken voor zowel chillende dochters als ouders. En nog meer in de luwte zitten in de avondzon… dat waren de belangrijkste uitgangspunten voor dit tuinontwerp. De tuin is aangelegd door Visser Tuinen uit Leimuiden.

Beplanting

De beplanting vormt een sterke link met het water. In de tuin staat een aantal fruitbomen. Deze bomen vormen als het ware een buffer tussen de doorgaande straat en de woning. Kruiden maken de tuin levend. Ook dit was een wens. Iets van een groene compensatie voor de voortuin waarin de oprit de overhand heeft.
Achter het tuinmeubilair zijn meerstammige krenten aangeplant. De takken geven een schitterend lijnenspel in de winter. De functie van deze krenten is meer-ledig; bijdragen aan het buitengebied-gevoel, het bieden van een plafond aan de tuin, het inkaderen van de tuin, bijdragen aan luwte en lokken van vogels die op de krenten afkomen.

Schilderijlijst

Alsof er een schilderijlijst net voor de schuifpui de fraaie onderdelen van het plaatje (de tuin) samenhang geeft… Dat was de rede voor het plaatsen van een robuuste pergola net voor de gevel langs. Deze pergola loopt door tot op het oude vlonderterras en koppelt op deze wijze de diverse tuinonderdelen.
Op dit vlonderterras is het heerlijk zitten in het avondzonnetje aan het water, terwijl je uitkijkt over watervogels en een enkele kano.