Sfeervolle bedrijfstuin waarin het lekker lunchen is

Uitdaging

De bedrijfstuin vormt steeds weer een mooie uitdaging. Veelal is er geen ruimte voor de medewerkers en juist alleen maar voor het parkeren. In dit project was er een hoeveelheid buitenruimte beschikbaar als tuin. Hikvision, de opdrachtgever, wilde een tuin voor medewerkers om zich te ontspannen. Een tuin waarin vergaderingen en besprekingen moeten kunnen plaatsvinden. En het moet een tuin zijn waarin gasten uit het buitenland en medewerkers van het (Aziatische) moederbedrijf goed kunnen worden ontvangen.

Sfeervol

Deze sfeervolle bedrijfstuin heb ik mogen ontwerpen voor Visser Tuinen, gevestigd te Leimuiden. De tuin is uiteindelijk door de opdrachtgever zelf gerealiseerd. Het mooie van dit project is dat er beduidend minder medewerkers zijn, dan volgens de norm. Dientengevolge zijn er dus ook minder parkeerplaatsen nodig, dan er op basis van de norm zouden moeten worden gerealiseerd. De directie heeft er bewust voor gekozen de tuin intensief in te richten, met volop ruimte voor de medewerkers en z├ęker ook voor biodiversiteit.

Vernufte detaillering

Het meubilair, en dan met name het centraal aan het water gesitueerde meubel, blinkt uit in vernufte detaillering. In de kopse kant van het meubel is een water-uitstroom verwerkt. Het water wordt opgepompt uit de smalle watergang. De watergang wordt gevoed door het afgekoppelde hemelwatersysteem. De beplanting is vooral gekozen op biodiversiteit en goed voor bijen, vlinders en insecten.