Staande-masten route met ritme en rust

Unieke plek

De tuin van deze opdrachtgever grenst aan de Heijmanswetering. De Heijmanswetering is het verbindingskanaal tussen Alphen aan den Rijn en de Braassemermeer. Of eigenlijk tussen Rotterdam en Schiphol/ Amsterdam. De wetering is een belangrijke staande-masten route.
Voeren er tot ca. 1985 elke dag heuse kerosine-bommetjes langs de woning… heden ten dagen komt er alleen nog pleziervaart en veilige beroepsvaart door de Oude Rijn en de Wetering.
Met het verhuizen van dakpannenfabriek van Oordt lag de weg vrij voor een fraai nieuwbouwproject op dit stuk terrein.
Deze opdrachtgever kijkt uit over het water, geniet van vertier op het water en profiteert van de achtertuin op het westen.

Heerlijk ontspannen

Een ruim terras is bedacht naast de woning. Op dit terras is het heerlijk ontspannen in de avondzon. Natuurlijk kan op dit terras uitgebreid getafeld worden. Achterin de tuin ligt een terras voor de ochtendzon. Rugdekking op dit terras is verkregen door te werken met halfhoge heesters. De heesters scheppen een prettige afstand tussen terras en het openbare wandelpad. Ook draagt de rugdekkende beplanting bij aan de algehele sfeer en beleving van de tuin. Zonder deze beplanting zou het terras al snel aanvoelen als een onprettige plek. In de voortuin is er ruimschoots gelegenheid om 2 tot 3 auto’s te parkeren. in voorkomende gevallen natuurlijk heel prettig.

Fraai ritme langs staande-masten route

Veilig wonen achter een dijk. Dat was het uitgangspunt van de stedenbouwkundig architect. In het tuinontwerp is de visie van de architect terug te vinden in de vorm van beplanting op het dijklichaam. De belijning van de borders is rustig. De borders liggen over de breedte van de tuin. Hiermee ontstaat een fraai ritme in de tuin. Het gazon maakt de tuin ruim en vanaf het terras is het genieten van sloepen, jachten en zeilboten met staande mast zoals je dat mag verwachten op deze staande-masten route. In de voortuin is rekening gehouden met het parkeren van auto’s en fietsen. Steeneiken, dit zijn wintergroene hoogstam bomen, dragen eraan bij dat er volop privacy is in de zijtuin, dit in combinatie met de wintergroene Taxushagen.