Stijlvolle achtertuin aan de Piet Mondriaanlaan

Stijvol

Bij een stijlvolle woning met eigentijdse bewoners hoort een tuinontwerp dat past. Daarom heb ik opdrachtgever een strakke tuin geadviseerd. Strak; in die zin dat de structuur helder is. Lijnvoering in samenhang met de woning. De beplanting verzacht de strakke lijnen.
De lijnvoering wordt gekenmerkt door Cor-Tenstalen randen voor een duurzame look. Een verrassende ‘room devider’ verdeelt de tuin op subtiele wijze in meerdere ruimtes, waarbij samenhang als een paal boven water blijft staan. Over water gesproken; de vijver brengt letterlijk en figuurlijk leven in de tuin. De visssen zwemmen vrolijk rond. Vogeltjes komen regelmatig badderen in het moerasgedeelte. Het mooie is dat het wateroppervlak ook nog eens een sterk spiegelende werking heeft waardoor de tuin nog ruimer lijkt dan ie eigenlijk al is. Al met al een geslaagde opzet, prettige samenwerking met de opdrachtgever en een heerlijke eigentijdse en stijlvolle tuin.

Klimaatadaptie

Er is bewust gekozen geen tegels in de tuin toe te passen. Wel waterpasserende halfverharding en een vlonderterras. De tuin straalt warmte en gezelligheid uit, maar vooral is er gedacht aan de biodiversiteit in de tuin. Op de schuur is een groendak gelegd. Dat neemt al extra water op maar het water wat uiteindelijk toch nog van het dak wegloopt wordt in de schuur in een groot vat opgevangen. Dit regenwater wordt gebruikt voor het water geven van de tuin. De vijver met een helofytenfilter, ofwel een plantenfilter trekt allerlei dieren aan, kikkers, insecten en salamanders, ook vogels nemen een duik in het water. In de tuin hangen diverse nestkasten voor de vogels. De met zorg uitgekozen planten zorgen ervoor dat het bijen en vlinders extra aantrekkelijk wordt gemaakt. In de tuin laat opdrachtgever bewust de bladeren liggen en dat resulteert in veelvuldig bezoek van egels in de tuin. In de tuin is een “inloopkast” voor de egel geplaatst, zodat deze in de winter beschutting heeft bij zijn of haar winterslaap.

Vooruitstrevend

“Na de aanleg van de tuin kunnen we stellen dat Pieter precies wist wat ons bewoog. Zorgvuldig heeft hij bij ons thuis onze tuinwensen geïnventariseerd. Het doordachte tuinontwerp heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen en is eigenlijk alleen maar mooier geworden dan dat we hadden gehoopt! Onze contacten met Pieter Janssen verliepen óók erg prettig. Hij is kundig en zéér vooruitstrevend zonder de praktische kant uit het oog te verliezen. Daardoor heeft Pieter voor ons een tuin getekend die zéér origineel is én elke dag, ongeacht het seizoen, een genot is om in te verblijven.
Het is niet alleen een “kijktuin”, maar ook een “doe-tuin”, elke keer wacht er een verrassing op je. De dieren die je aantreft, we hebben nu egels in de tuin, het fruit wat de tuin oplevert en natuurlijk de kruidenplek die gevarieerd is en vaak de basis vormt voor de maaltijden die we natuurlijk ook zo veel mogelijk in de tuin gebruiken. Kortom, Pieter weet goed je wensen te vertalen in een prachtig ontwerp! Ik kan iedereen Pieter aanbevelen”.

Zou je ook graag een tuin willen gebaseerd op klimaatadaptie? Klik HIER